Az internetes társkeresés mindenki számára megoldás lehet

2018-et írunk és ha még nem próbálta ki az internetes társkeresést valamilyen okból, akkor most itt az ideje, hogy adjon egy esélyt az ismerkedés ezen formájának. Természetesen mindenkinek lehetnek aggályai az online társkereséssel kapcsolatban. Egyesek nem érzik elég biztonságosnak az online társkeresést, vagy nem szeretnék elismerni, hogy szerelmi életében segítségre van szüksége, másoknál viszon az is megeshet, hogy ezen iparág általános társadalmi megbélyegzése áll a háttérben.

Bármilyen félelmei is vannak, mi itt vagyunk, hogy eloszalsssuk azokat és biztosítsuk afelől, hogy az internetes társkeresés a legjobb módja annak, hogy növelje a párkapcsolatra esélyes ismerettségek számát.

Az internetes társkeresés biztonságos?

Kezdjük a legfontosabb ponttal, a biztonsággal. Mindannyian hallottunk már történeteket, melyek szerint emberek kisebb vagyonokat csaltak ki emberektől ilyen-olyan oldalakon keresztül. Még emberrablásról és rosszabbakról is találhatunk történeteket.

Először is azt szükséges megjegyezni, hogy néhány alapvető és egyszerű óvintézkedéssel a veszélyek 99%-ka kivédhető. Sok weboldal, mint például az Elittárs külön figyelmet szentel a komolytalan felhasználók kiszűrésére.

>> Böngésszen legjobb társkereső oldalaink között!
<<

Más szolgáltatók például anonim telefonhívást kínálnak szolgáltatásukban. Ez azt jelenti, hogy beszélgetést kezdeményezhet másokkal anélkül, hogy telefonszáma megjelenítésre kerülne.

Ezen szolgáltatások az Ön védelme érdekében lettek kialakítva, de az első találkozáshoz köthető tippek és javaslatok betartása is fontos.

A találkozás helyszíneként válasszon mindig nyilvános helyet, és informálja közeli barátait vagy családját, hogy kivel találkozik, illetve melyik oldalról ismerte meg őt. Közölje velük azt is, hogy hol találkoznak és várhatóan mikor fog a randevúról visszatérni. Utolsó tanácsunk pedig, hogy fogadja meg tanácsunkat és csak mérsékelten fogyasszon alkoholt. Mindannyian idegesnek érezhetjük magunkat, ha az első találkozásra kerül a sor, de a túlzott alkoholfogyasztással rossz fénybe helyezheti Önmagát, valamint hátrányba kerülhet azzal, hogy nem tudja a legjobb döntéseket meghozni.

online-dating

Az internetes társkeresés valóban működik?

Az őszinte válasz: “Nem lenne több dollármilliós ágazat, ha nem működne”

Az emberek ismeretségi körébe általában mintegy 150 ember tartozik. Ezen emberek fele házas, vagy kapcsolatban van, a kör másik felének jelentős hányada pedig korban nem illik hozzánk. Tehát végül 30 ember marad, aki megfelelő lehet társkeresésre. Ha tovább csökkentjük ezt a számot, és kizárjuk azokat, akik nem felelnek meg személyes elvárásainknak, beláthatjuk, hogy a potenciális partnerek köre gyorsan kimerítésre kerül.

>> Böngésszen legjobb társkereső oldalainkkal! <<

Az online társkeresés sikere főként abban rejlik, hogy ezen szűk ismerettséget egy sokkal nagyobb és változatosabb körré alakítja.

Látókörünk szélesítésével növelhetjük az esélyes emberek számát. A nagyobb választási lehetőség több esélyt jelent a tökéletes partner megtalálására. Napjaink modern terskerső oldalainak technikai fejlettsége, mint például az Elittárs pszichológiai személyiségtesztje lényegesen megkönnyíti a dolgunkat. A 20 oldalas teszt kitöltésével – mely professzionális párterapeuták által kidolgozott – olyan emberek megismerésére adódik lehetősége, akik a teszt alapján a leginkább Önhöz illenek. Mennyivel jobb ez, mint a 90-es évek újsághírdetései!

Szégyellni való dolog az internetes társkeresés?

Teóriánk szerint, az internetes társkeresés megbélyegzése onnan ered, hogy korábban csak az informatikában jártasabb emberek részére volt elérhető. Ezek az emberek többnyire számítsátechnikai területen végezték tanulmányaikat. Többnyire férfiak voltak, esetleg felnőttként sem rendelkeztek bizonyoss fokú egzisztenciával. Édesanyjuknál laktak, érdeklődési körüket pedig a társasjátékok és mesefigurák gyűjtése tette ki. Természetesen ez egy rendkívül túlzó és sztereotip állítás, de szeretnénk, ha tudná, hogy a dolgok gyökeresen megváltoztak azóta.

Az internetes társkeresés mellett szól, hogy az amerikai felnőttek 15%-a próbálta már az ismeredés ezen formáját és 80%-uk odáig volt érte. Ezt az adatot a PEW kutatóközpont közölte 2015-ben. Egyáltalán nelenne meglepő, ha a társkereső platformok népszerűségének növekedésével, mint például a Tinder, ez az arány jóval nagyobbra nőtt volna napjainkra.

Az online társkereséshez már teljesen elfogadott a társadalom által, és nem kell, hogy szégyenérzetünk legyen miatta.